Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Fisk- & räkgryta
Ingredienser:
2 tsk olja
1 hackad vitlöksklyfta
1 hackad gul lök
0,5 urkärnad och hackad röd paprika
200 g krossade tomater
4 dl grönsaksbuljong från tärning
2 stora fiskfiléer
tex torsk eller sej
2 dl gröna ärtor
3 dl kokt ris
2 dl skalade räkor
salt
peppar
Gör så här:
Hetta upp olja och häll i vitlöken, låt fräsa i 1 minut. Rör ned lök och paprika och fräs i ytterligare 3 minuter medan du rör om. Häll i tomaterna och buljongen, täck kastrullen delvis och låt sjuda i 10 minuter. Tina fisken något om den är frusen och skär den i bitar. Rör ned fisken i grytan och sjud under lock i ytterligare 8 minuter. Rör ned ärtor, ris och räkor och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar innan serveringen.

Serveras med:
Ris
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2005-02-17
Receptdatum: 2005-02-19
Utskrivet: 2018-08-15 23:11
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/818