Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Filé med fyrpepparsås & klyftpotatis
Ingredienser:
1 kg potatis
500 g fläskfilé
1 paprika
1 purjolök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 brk färskost, 4 peppar
Gör så här:
Skala och klyfta potatisen. Ugnsstek eller fritera potatisen så den blir klar precis innan servering. Putsa filén fri från hinnor. Skiva filén och purjolöken samt strimla paprikan. Lägg filéskivorna i botten på en ugnsform, strö purjo och paprika ovanpå. Blanda ihop färskosten och grädden. Slå blandningen över kött och grönsaker. Värm rätten i ugn i ungefär 30 minuter.

Serveras med:
Varm baguette
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2005-01-06
Receptdatum: 2005-02-19
Utskrivet: 2018-10-17 00:34
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/821