Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Räk- & Fiskgryta Camará£o
Ingredienser:
600 g fiskfilé
lax eller gös
0,5 dl limejuice
0,5 tsk salt
2 stora gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 gröna chilifrukter
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
2 msk koncentrerad fiskfond
0,5 dl finhackad persilja
0,5 dl finhackad koriander
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
150 g skalade räkor
4 salladslökar
Gör så här:
Skär fisken i 3 cm tärningar och blanda tärningarna med limejuice och salt. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs grönsakerna på svag värme i oljan och tillsätt tomater, fond, persilja och koriander. Låt grytan sjuda i 10 minuter. Häll i vatten och kokosmjölk och låt grytan koka upp igen. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 7 minuter. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Strimla och strö över salladslöken innan servering.

Serveras med:
Kokt ris
Chilisås
Antal: 6 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 2005-03-03
Receptdatum: 2005-04-04
Utskrivet: 2018-08-17 09:25
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/828