Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Purjosoppa
Ingredienser:
1 st purjolök
olja
1 st potatis
250 g frysta ärtor
7,5 dl grönsaksbuljong
1 dl crème fraiche
2 dl grädde
grovmalen svartpeppar
2 st hårdkokta ägg
persilja
Gör så här:
Ansa och skiva purjolöken. Fräs purjon på svag värme utan att det får ta färg. Skala och tärna potatisen. Lägg i potatis, ärtor och buljong med purjon. Sjud allt under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Mixa alltsammans i matberedare till en slät soppa. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Häll i crème fraiche och grädde. Sjud soppan ett par minuter och smaka av med peppar. Servera soppan med en ägghalva och hackad persilja.

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 1999-08-01
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-28 01:44
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/84