Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Kokta färska kräftor
Ingredienser:
1 kg färska levande kräftor
det går ung. 25 kräftor per kg

Sås:
3 liter vatten
1 dl salt
2 sockerbitar
dillkronor
Gör så här:
Se till att alla kräftor är levande och skölj dem noga i kallt vatten. Koka upp lagen och låt den koka ihop för sig själv i 10 minuter. Lägg ned 5 kräftor åt gången och koka dem häftigt 10 minuter i lagen. Räkna tiden från det att vattnet kokar upp igen. Låt dem sedan snabbt kallna i spadet. Byt ut den gamla dillen i lagen mot ny och se till att alla kräftor täcks. Låt allt dra till sig i 24 timmar. Lägg upp kräftorna på fat och servera.

Serveras med:
Färsk potatis
Nubbe
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 24 tim.
Receptdatum: 2005-08-21
Utskrivet: 2018-11-17 22:11
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/862