Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Fiskpanna med räkor
Ingredienser:
400 g djupfryst fisk (tex hoki)
1 purjolök
3 dl basmatiris
1 msk olja
6 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk kapris
1 tsk rivet citronskal
200 g skalade räkor
Gör så här:
Tina fisken och skär den i mindre bitar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjo och ris i olja i några minuter i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter. Häll på buljong och koka under lock i 6 minuter. Lägg fisken ovanpå riset, strö över hälften av salt och peppar och koka 6 minuter till. Blanda yoghurt med kapris, citronskal och resten av salt och peppar. Klicka såsen på fisk och ris, strö sedan över räkorna. Servera direkt ur pannan.

Serveras med:
Sallad
Bröd

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Fredagstips: 2005-09-22
Receptdatum: 2005-10-03
Utskrivet: 2018-05-25 10:48
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/875