Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Pumpapaj
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
100 g flytande margarin
3 msk kallt vatten
0,5 kg pumpa, utan skal och kärnor
0,5 dl vatten
0,5 tsk salt
0,5 tsk socker
1,75 dl farinsocker
3 ägg
2,5 dl mjölk
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk ingefära
1 tsk kanel
Gör så här:
Hacka samman mjöl och margarin, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Lägg den kallt i cirka 30 minuter. Skär den skalade pumpan i tärningar och lägg dem i en gryta tillsammans med vatten, salt och socker. Koka upp och koka sedan på svag värme cirka 40 minuter, eller till pumpan känns mjuk. Pressa pumpan genom en sikt och låt sedan moset kallna. Blanda moset med de övriga ingredienserna och rör till en slät massa. Tryck ut pajdegen i en form och lägg i fyllningen. Grädda pajen på 175 grader i cirka 50 minuter. Prova med en sticka för att se att pajen inte är kladdig. Servera pajen ljummen eller kall.

Serveras med:
Vispgrädde
Glass
Tillagningstid: 3 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2005-10-05
Utskrivet: 2018-12-14 03:42
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/878