Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Spindelkaka
Ingredienser:
3 dl majsolja
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
8 dl ca 500 g, fint rivna morötter
2,5 dl hackade hasselnötter
2,5 dl russin
400 g cream cheese
2 dl crème fraiche
3 msk honung
blockchoklad
Gör så här:
Slå på ugnen. Smöra och bröa en 3-liters form, ca 26 cm i diameter. Vispa ihop olja och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Vänd ner morötter, nötter och russin. Häll smeten i formen och grädda i ca 1 timme. Ta ut och låt svalna. Rör samman cream cheese med crème fraiche och honung i en matberedare. Bre ut toppingen på kakan. Ställ kakan kallt i 1 timme. Smält blockchoklad och ringla läskiga spindenätsmönster över tårtan.

Tillagningstid: 2 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2005-10-05
Utskrivet: 2018-08-20 04:33
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/881