Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Aprikosbröd
Ingredienser:
60 g torkade aprikoser
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
0,5 dl matolja
1 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl special
Gör så här:
Lägg aprikoserna i blöt i kallt vatten kvällen innan du ska baka. Låt dem rinna av och hacka sedan aprikoserna i ganska små bitar. Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt aprikoser, matolja, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig låt jäsa under duk ca 30 minuter. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 18 bitar. Forma släta runda bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa under duk ca 30 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 12-15 minuter, eller tills bullarna har fått fin färg och känns torra.Låt bullarna kallna på galler under duk.

Tillagningstid: 2 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2005-11-12
Utskrivet: 2018-05-24 17:28
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/882