Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Gratinerad fläskfilé med kantareller
Ingredienser:
600 g fläskfile
200 g kantareller
smör
salt
grovmalen svartpeppar
Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl grädde
5 dl riven ost
salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Putsa och skiva fläskfilén. Krydda med svartpeppar och salt, bryn sedan köttet i en klick smör. Rensa och skär kantarellerna och låt dem steka med köttet. Ha smör i en kastrull och strö på vetemjöl, rör om och häll på grädde och slutligen osten men spara lite ost till gratineringen. Smaka av med peppar och salt efter smak. Lägg i köttet i en ugnssäker form, lägg över svampen och häll såsen över. Strö över resten av osten och gratinera i ugn till osten är gyllenbrun.

Serveras med:
Kokt potatis
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 250°
Fredagstips: 2005-10-06
Receptdatum: 2005-11-21
Utskrivet: 2018-07-23 08:15
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/885