Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Parmafisk med basilikapotatis
Ingredienser:
1 kg potatis
500 g fiskfilé i skivor (tex torsk)
1,5 tsk salt
2 krm mald vitpeppar
100 g parmaskinka i skivor
1 msk olja
2 dl créme fraiche
1 kruka färsk basilika
Gör så här:
Skala och skär potatisen i skivor. Koka skivorna i lättsaltat vatten. Krydda fisken med hälften av saltet och pepparen och linda skinka runt varje fiskfilé. Lägg ned fisken i en ugnssäker form och droppa oljan över. Stek fisken mitt i ugnen, 250 grader i 10 minuter. Mixa créme fraiche, basilika och resterande salt och peppar. Låt potatisen rinna av och häll såsen över och servera direkt med fisken.

Serveras med:
Gröna ärtor
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 250°
Fredagstips: 2005-11-10
Receptdatum: 2005-11-21
Utskrivet: 2018-08-14 11:14
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/888