Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Frittata på grönkål
Ingredienser:
1 medelstort grönkålsstånd
eller ca 200 g fryst grönkål
0,5 purjolök
2 msk smör
salt
grovmalen svartpeppar
5 ägg
1,5 dl mellangrädde
1 dl riven lagrad ost
Gör så här:
Ta bort bladen från stjälkarna på den färska grönkålen. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Låt bladen rinna av och hacka dem grovt. Eller tina den frysta grönkålen. Hacka purjolöken. Fräs grönkål och purjolök i smör i en stor stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Vispa samman ägg, grädde och ost och häll smeten i pannan. Grädda på svag värme tills smeten stelnar. Lyft eller stick på några ställen i den så att lös smet kan rinna ner och stelna. Vänd frittatan med hjälp av ett lock när undersidan fått fin färg och grädda andra sidan.

Serveras med:
Rökt skinka
Tomatsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2005-11-23
Utskrivet: 2018-10-24 02:31
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/908