Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Tom ka gai
Ingredienser:
2 dl vispgrädde
1 dl kokosflingor
1 msk smör
2 kycklingfiléer i strimlor
liten urkärnad och hackad chilifrukt
1 pressad vitlöksklyfta
ca 4 cm grovt skuren färsk ingefära
10 klyftade champinjoner
1 liter hönsbuljong
1 kvist citrongräs
eller skalet av 2 väl tvättade limefrukter
Gör så här:
Koka upp grädden och kokosflingorna. Låt stå en stund för att dra och sila sedan av den. Smält smöret i en kastrull och fräs kyckling. Blanda i chili, vitlök, ingefära & champinjoner utan att det tar färg. Häll på buljong och kokosgrädden. Lägg i citrongräs eller bitar av limeskal. Låt soppan koka på svag värme i 15 minuter.

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2000-11-30
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-21 10:48
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/91