Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Semla
Ingredienser:
50 gram jäst
100 g margarin
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
1 l vetemjöl
1 tsk kardemumma
mandelmassa
2 dl grädde
florsocker
Gör så här:
Dela sönder jästen. Smält margarinet och häll i mjölken. Värm det till 37 grader. Häll lite av det på jästen och rör om. Häll på resten av mjölken och margarinet. Häll i salt, socker, ägg och kardemumma och nästan allt mjölet. Arbeta ihop allt till en fin deg. Jäs degen i 30 minuter. Baka ut degen till lagom stora bullar. Låt dem jäsa i 30 minuter. Grädda bullarna 5-10 minuter i 225-250 grader. Skär av locket och gröp ur en del av bullen. Blanda urgröpet med mandelmassa och fyll bullarna. Vispa grädden och spritsa ovanpå fyllningen. Lägg på locket och pudra florsocker ovanpå.

Serveras med:
Varm mjölk
Tillagningstid: 1 tim. 40 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2006-01-21
Utskrivet: 2018-12-14 01:26
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/910