Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Penne alla Gorgonzola
Ingredienser:
400 g penne rigate
100 g stark gorgonzola
120 g mild gorgonzola
50 g smör
1/2 dl matlagningsgrädde
parmesanost
1 krm salt
svartpeppar
Gör så här:
Koka upp det saltade pastavattnet. Hetta upp en annan platta (medelvärme) och ställ dit en panna. Smält smöret utan att det bryns. Lägg i de två gorgonzolabitarna och rör om då och då till dess att de smält. De ska inte koka eller brännas vid. Lägg pastan när vattnet kokar och ställ timern på en minut mindre än den koktid som står på paketet. Häll grädden i ostsåsen och dra ett par drag med svartpepparkvarnen över. Häll pastan i ett durkslag och låt allt vatten rinna av väl. Lägg pastan i ostsåsen under ett par minuter så att pastan suger upp så mycket som möjligt. Rör om då och då. Portionera upp pastan och riv ca 1 msk parmesanost över varje tallrik.

Serveras med:
Ett gott medelfylligt rödvin
En lättare sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2006-01-19
Receptdatum: 2006-01-26
Utskrivet: 2018-12-18 14:06
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/914