Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Wienerschnitzel
Ingredienser:
4 tunna skivor kalvinnanlår
smör till stekning
1 citron
4 ansjovisfiléer
2 tsk kapris
½ dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
1 dl ströbröd
Gör så här:
Blanda vetemjöl med salt och peppar till paneringen på en tallrik. Vispa upp ägget och ha ströbröd i en tallrik för sig. Vänd köttskivorna i kryddmjölet, därefter i äggvispet och sist i ströbrödet. Se till att hela köttskivan blir täckt. Hetta upp en stekpanna och stek schnitzlarna i smör 3 minuter på varje sida så att de får fin färg. Rulla en anjovisfilé och ställ den på kant på en citronskiva och fyll anjovisrullen med kapris. Lägg citronskivan med anjovis och kapris på schnitzeln vid servering.

Serveras med:
Kokt potatis
Stekt potatis
Grönsaker
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2006-02-24
Utskrivet: 2018-08-21 00:34
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/916