Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Vitlöks- & salviaspäckade majskycklingfiléer
Ingredienser:
4 benfria majskycklingfiléer med skinn
4 skivade vitlöksklyftor
12 blad färsk salvia
salt
peppar
smör
0,5 spetskålshuvud
2 äpplen
10 rädisor
1 rödlök
2 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
0,5 dl russin
2,5 msk rostade sesamfrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Stick in den skivade vitlöken och salvia under skinnet på kycklingen. Bryn kycklingen i stekpanna med skinnsidan nedåt i 7 minuter. Skinnet ska bli gyllenbrunt. Sätt därefter in kycklingarna i ugnen i 20 minuter. Skiva kålen, bryn den i smör och olja tills den blir gyllenbrun. Lägg upp den i en skål. Skiva äpplena och rädisorna, blanda med kålen. Hacka löken och blanda ner även den. Ringla över lite rapsolja och balsamvinäger. Strö över russinen och sesamfröna. Smaksätt med salt och peppar.

Serveras med:
Färskt bröd
Kall pilsner
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 150°
Receptdatum: 2006-03-18
Utskrivet: 2018-12-10 08:13
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/918