Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Majskyckling i lergryta
Ingredienser:
1 hel majskyckling
1 palsternacka
2 morötter
1 purjolök
6 sparrispotatisar
0,5 rotselleri
1 kruka basilika
1 kruka oregano
1 kruka salvia
4 kvistar rosmarin
1 dl calvados
salt
peppar
Gör så här:
Lergrytan skall ligga i vatten i minst en timme upp till ett dygn innan den används. Värm ugnen på 125 grader och höj temperaturen till 175 grader när du har ställt in grytan. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Skär purjolöken och hacka kryddorna grovt. Gnid in kycklingen i salt och peppar. Stoppa in kryddhacket i kycklingen. Lite kryddor kan man lägga ovanpå också. Lägg rotsakerna i botten på lergytan. Spara lite att lägga runt kyckligen. Häll på cidern och sätt på locket, ställ in i ugnen i cirka 1,5 timme. Servera direkt från grytan eller dela kycklingen och servera direkt på tallrik portionsvis.

Serveras med:
Potatisgratäng
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2006-03-18
Utskrivet: 2018-12-12 23:00
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/919