Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Spaghetti ai frutti di mare
Ingredienser:
500 g blåmusslor med skal
2 klyfta vitlök
1 st spanskpeppar
Rivet skal av 1 citron
3 msk olivolja
8 st kvisttomater
2 tsk Koncentrerad fiskbuljong, flytande
2 dl vitt vin 10 %
3 msk färsk, finhackad persilja
100 g räkor, c:a 2 dl skalade
4 st havskräftor, råa
salt

Gör så här:
Rensa och skrubba musslorna. Hacka vitlöken och den spanska pepparn, bryn försiktigt i en stor gryta med citronen och olivoljan. Finhacka persiljan och lägg i tillsammans med fiskfonden. Kärna ur tomaterna med en sked och tärna. Lägg i musslorna och havskräftorna i grytan, häll på vinet, lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter. Koka på hög värme så att alla skal öppnar sig, ät inte musslor som förblir stängda. Tag upp musslorna och kräftorna från grytan och lägg i tomaterna. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. Koka pastan efter anvisningen på förpackningen så att den är nästan färdig. Häll av vattnet och lägg pastan direkt i såsen. Låt sjuda ihop under omrörning ett par minuter på medelhög värme så att smakerna riktigt gottar till sig. Rör i räkorna, kräftorna och musslorna och servera med ett par droppar ljuv olivolja och svartpeppar.

Receptet innehåller 359 kcal per portion

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2006-03-30
Utskrivet: 2018-07-21 01:50
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/921