Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Spansk fisksoppa
Ingredienser:
400 g fryst torskfilé
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
8 dl fiskbuljong
500 g krossade tomater
1,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 apelsin
20 gröna oliver
2 dl crème fraiche
0,5 g saffran (en halv påse)
0,5 dl hackad gräslök
Gör så här:
Tina fisken så pass att det går att skära den i tärningar, 2x2 cm. Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan och pressa ner 3 av de 4 vitlöksklyftorna i en soppgryta. Häll på buljong och tomaterna. Smaka av med 1 tsk salt samt cayennepepparen. Låt koka i 10 minuter. Skölj apelsinen noga och riv av skalet på ett rivjärn samt pressa i saften i soppan. Lägg i fisken och koka ytterligare 5 minuter. Skiva oliverna och blanda i det i soppa tillsammans med apelsinskalet. Smaksätt crème fraiche med saffran, en pressad vitlöksklyfta och 0,5 tsk salt. Rör i gräslöken i crème fraichen. Servera soppan varm och toppa den med en klick av röran.

Serveras med:
Färskt bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Fredagstips: 2006-02-16
Receptdatum: 2006-05-09
Utskrivet: 2018-09-21 03:52
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/926