Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Tunnbrödsrullar med kalkon
Ingredienser:
800 g potatis
mjölk
4 st eller 500 g kalkonfiléer
2 msk flytande margarin
1,5 tsk salt
2 krm peppar
3 morötter
1 purjolök
2 msk senap
4 stora mjuka tunnbröd
Gör så här:
Skala och koka potatisen i vatten. Stek kalkonfiléerna i hälften av margarinet tills de är genomstekta (köttsaften får inte ha några inslag av rött/rosa). Värm lite mjölk, häll av vattnet från potatisen och mosa den. Späd med den varma mjölken till en inte allt för lös konsistens. Krydda kalkonfiléerna med 1 tsk av saltet och hälften av pepparen innan de tas ur pannan. Skär kalkonen i skivor. Skala och strimla morötterna tunt. Skölj, ansa och strimla purjolöken fint. Fräs morötter och purjon i resten av margarinet. Krydda med resternade salt och peppar samt rör i senapen. Värm bröden några minuter i ugn, 100 grader. Fördela mos på bröden och lägg på rotsakfräset och kalkonskivor. Rulla ihop tunnbrödet och servera.

Serveras med:
Grönsallad
Tomat
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 100°
Fredagstips: 2006-03-16
Receptdatum: 2006-05-09
Utskrivet: 2018-10-21 12:01
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/929