Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Fiskgratäng med lax & spenat
Ingredienser:
600 g laxfilé
4 portioner potatismos
250 g tinad fryst bladspenat
2 äggulor
150 g riven lagrad ost
2 dl lätt créme fraiche
2 tsk flytande fiskfond
1 kruka färsk gräslök
1 msk olivolja
några droppar citronjuice
Gör så här:
Slå på ugnen och gör sedan potatismoset. Blanda ner äggulorna och hälften av osten i moset. Smörj en ugnsform och gör mostoppar runt om kanten. Strö över resten av osten. Krama ur vätskan ur spenaten och blanda den med olivoljan. Salta och peppra och lägg spenaten i formen, innanför mostopparna. Skär laxen i kuber och fördela kuberna över spenaten. Salta och peppra över fisken och gratinera i ugnen, 15 minuter till mostopparna fått en fin gyllenbrun färg. Koka ihop créme fraiche, fond och citron. Smaka av med salt och peppar. Finhacka all gräslök och rör ned i såsen. Ta ur formen ur ugnen, slå såsen över fisken/spenaten och servera genast.

Serveras med:
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2006-03-30
Receptdatum: 2006-05-09
Utskrivet: 2018-12-09 22:20
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/931