Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Krämig skaldjurspasta
Ingredienser:
400 g bred bandpasta (torkad, ej färsk)
1 vitlöksklyfta
2 scharlottenlökar
1 msk smör
rivet skal från en halv citron
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad fiskfond
(alt. 1 fiskbuljongtärning)
4 dl vatten
1 dl grädde eller crème fraiche
0,5 dl hackad bladpersilja
0,5 kruka dragon
1 dl finplockad dill
0,5 dl finhackad gräslök
500 g shell-musslor
(kan bytas mot blåmusslor)
1 brk kräftstjärtar i lag (á 360 g)
500 g räkor med skal
salt
svartpeppar
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Finhacka vitlök och scharlottenlök och fräs dem i smör utan att de får färg. Tillsätt citronskal och koka ihop allt med vin i någon minut. Håll i fond (buljongtärning) samt vatten och koka ihop ytterligare någon minut. Tillsätt grädden (crème fraiche) och reducera såsen till hälften. Finhacka örter och lägg i dem tillsammans med musslor i såsen. Koka under lock tills musslorna öpnat sig. Tillsätt avrunna kräftstjärtar och skalade räkor. Ta kastrullen från plattan och arbeta ihop såsen. Blanda i den nykokta pastan och lägg upp portionsvis på tallrik och ta ett par tag med pepparkvarnen över rätten innan den serveras.

Serveras med:
Färskt bröd
Vitt vin
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 50 min.
Fredagstips: 2006-07-27
Receptdatum: 2006-09-09
Utskrivet: 2018-05-21 12:55
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/941