Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Potatis- & getostpaj
Ingredienser:
3 dl dinkelmjöl
115 g smör
2 msk crème fraiche
1 krm salt
500 g kokt potatis
2 ägg
2 dl lätt crème fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl hackad gräslök
2 krm salt
1 krm svartpeppar
150 g getost, smulad
150 g riven Västerbottensost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Kör samman ingredienserna till pajdegen (mjöl, smör, crème fraiche och 1 krm salt) i en matberedare. Tumma ut degen i en pajform. Ställ formen kallt i 15 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Riv potatisen på grova sidan av ett rivjärn. Vispa äggen och blanda med crème fraiche och grädde. Vänd ihop alla ingredienser till fyllningen och fördela i pajskalet. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda pajen i ca 50 minuter.

Serveras med:
Rökt skinka
Lax
Antal: 6 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2006-09-23
Utskrivet: 2018-05-22 13:47
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/949