Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Krabbpaj med smak av ingefära
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
115 g smör
2 msk crème fraiche
1 krm salt
10 cm skalad färsk ingefära, hackad i bitar
ett stort knippe bladpersilja
1 tsk rapsolja
250 g crabstick
2 ägg
2 äggulor
2 dl lätt crème fraiche
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Kör samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tumma ut pajdegen i en låg pajform med löstagbar botten. Ställ formen kallt i 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter. Mixa ingefära och persilja med oljan till en slät kräm. Fördela detta i botten på pajskalet. Lägg crabsticks över. Vispa samman ägg, äggulor och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i formen. Grädda i 200 grader 25 minuter eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.

Serveras med:
Sallad
Antal: 6 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2006-09-23
Utskrivet: 2018-12-17 00:16
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/950