Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Tomatpaj med kantareller & smak av fänkål
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
200 g smör
1 fänkålsstånd
vatten
2 dl riven ost
1 dl grädde
2 dl mjölk
3 ägg
salt
grovmalen svartpeppar
10 körbärstomater
200 g kantareller
Gör så här:
Hacka ihop 150 g smör med mjöl till en smulig massa. Tillsätt det 1 msk kallt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla och lägg ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Nagga pajdegen i botten och förgrädda i ugn, 225 grader i 10 minuter. Tag bort hårda delar från fänkålen och strimla resten. Fräs fänkålen i en msk smör, tillsätt 0,5 dl vatten och koka den mjuk. Häll över fänkålen i pajskalet och strö över den rivna osten. Vispa samman grädde, mjölk, salt, peppar och ägg. Häll stanningen över fänkålen. Halvera tomaterna och lägg i pajen. Grädda i ugn, 200 grader i 30 minuter. Rensa och stek kantarellerna i 2 msk smör. Smaka av med salt och peppar. Strö de frästa kantarellerna över pajen innan servering.

Serveras med:
Grönsallad
Antal: 6 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 20 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2006-09-21
Receptdatum: 2006-09-24
Utskrivet: 2018-12-12 10:57
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/957