Rostas med lättbearnaise
Ingredienser:
600 g rostas (4-8 skivor)
salt
grovmalen svartpeppar
smör
Sås:
1 msk hackad lök
1 tsk dragon
1 msk vinäger
2 msk vatten
3 äggulor
2 dl crème fraiche
2 msk hackad persilja
600 g rostas (4-8 skivor)
salt
grovmalen svartpeppar
smör
Sås:
1 msk hackad lök
1 tsk dragon
1 msk vinäger
2 msk vatten
3 äggulor
2 dl crème fraiche
2 msk hackad persilja
Gör så här:
Koka ihop den hackade löken, dragon, vinäger och vatten några minuter. Ta av allt från värmen och vispa i äggulorna. Sätt tillbaka kastrullen på värme och sjud såsen under omrörning men låt den aldrig koka (om det får koka skär sig äggulorna). Sjud såsen tills den tjocknar. Låt svalna av och rör i crème fraiche. Smaka av såsen med salt, peppar och rör i persiljan. Krydda köttet och stek det i smör, 5 minuter på varje sida.
Serveras med:
Råstekt potatis
Blandad sallad
Koka ihop den hackade löken, dragon, vinäger och vatten några minuter. Ta av allt från värmen och vispa i äggulorna. Sätt tillbaka kastrullen på värme och sjud såsen under omrörning men låt den aldrig koka (om det får koka skär sig äggulorna). Sjud såsen tills den tjocknar. Låt svalna av och rör i crème fraiche. Smaka av såsen med salt, peppar och rör i persiljan. Krydda köttet och stek det i smör, 5 minuter på varje sida.
Serveras med:
Råstekt potatis
Blandad sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2006-10-05
Receptdatum: 2006-10-06
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2006-10-05
Receptdatum: 2006-10-06
Utskrivet: 2023-06-05 08:01
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/974
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/974