Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Apelsinglaserad julskinka
Ingredienser:
Kokt eller griljerad skinka
hela kryddnejlikor
0,5 dl brun-, farin eller strösocker
1 dl pressad apelsinsaft
Gör så här:
Drag av svålen av skinkan men se till att få kvar det mesta av fettet under. Skär jämna sneda rutor genom fettet och sätt en nejlika i varje kryss. Strö socker över skinkan och sätt in den i mitten av ugnen, något längre ner om skinkan är hög. Ös skinkan med apelsinsaft när sockret smält. Skinkan är färdig när den är gulbrun och glansig, efter ungefär 20 minuter. Låt skinkan svalna innan servering.

Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 10 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 250°
Receptdatum: 2006-11-25
Utskrivet: 2018-10-24 03:00
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/983