Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Påsktårta
Ingredienser:
1 frp tårtbottnar eller gör egna
5 dl vispgrädde
2 färgade marsipanlock, färdigkavlade (gult + grönt)
3 blötlagda gelantinblad
0,5 dl vatten
saft och rivet skal från en citron
0,5 dl socker
Gör så här:
Börja med fyllningen, smält gelantinbladen i kastrull med vattnet, citronsaft och skal. Låt svalna och vispa äggulor och socker kraftigt. Vispa 3 dl grädde och blanda ner i äggsmeten samt gelatinblandningen. Ställ formagen svalt. Skär ut två lika stora ovala och en mindre tårtbotten. Snedskär kanterna för att få en jämn äggform på tårtan. Varva bottnar och fromagefyllningen så tårtan får formen av ett stort ägg. Vispa resten av grädden och bred överst på tårtan. Rulla ut den gröna marsipanen som ett lock, forma och jämna till med händerna och en kniv. Rulla ut det gula marsipanlocket och skär strimlor till band och rosett på ägget. Forma eventuellt gula små kycklingar av överbliven marsipan. Garnera med marsipanband, kycklingar och sockerpärlor.

Serveras med:
Kaffe
Saft
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2007-03-31
Utskrivet: 2018-05-22 00:36
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/988