Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Lax med ört- och saffransris
Ingredienser:
500 g laxfilé med skinn
2 tsk smält smör
8 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 liter vatten
4 dl basmatiris
3 msk smör
2 dl hackad koriander
2 dl hackad persilja
2 dl hackad dill
1 liten purjo i strimlor
1 hackad vitlöksklyfta
1 kuvert saffran
Gör så här:
Koka upp vatten med hälften av saltet. Häll i riset och låt det koka i 10 minuter. Ta bort grytan från plattan och låt riset rinna av i en sil. Ställ tillbaka grytan på plattan och lägg i en matsked med smör. Varva ned ris, örtkryddor, purjo och vitlök. Smält resten av smöret och blanda med saffran. Häll saffranssmöret jämnt över riset och lägg på locket. Låt riset bli färdigt på mycket låg värme i 20 minuter. Lägg laxen med skinnsidan ned i en smord ugnsform. Pensla laxen med matfett och strö över salt och peppar. Ställ in formen i mitten av ugnen tills laxen är precis genomstekt, 20 minuter.

Serveras med:
Ruccolasallad
Matyoghurt
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2007-03-31
Utskrivet: 2018-10-22 04:03
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/990